Evropska komisija – Evropa za građane i građanke

European Commision - Europe for Citizens

Program “Evropa za građane i građanke”, koji je od novembra 2012. godine otvoren i za Republiku Srbiju, jedan je od programa Evropske Unije koji ima za cilj promovisanje saradnje između zemalja učesnica Programa u različitim oblastima koje su vezane zajedničkim politikama, kao i promovisanje evropskog identiteta i evropskog građanstva.
Opšti ciljevi programa doprinose boljem razumevanju Evropske unije, njenih vrednosti, istorije i različitosti, kao i promociji evropskog građanstva i unapređenju građanskog i demokratskog učešća na nivou Unije.
Prioritetne teme programa su podizanje svesti u pogledu sećanja, zajedničke istorije i vrednosti Unije kojima se promovišu mir, njene vrednosti i dobrobit njenih naroda, kao i podsticanje razumevanja građanskog učešća u donošenja politika Unije, kao i promovisanje društvenog i međukulturnog angažovanja i volontiranja na nivou Unije.
Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom je nacionalna kontakt tačka i smatra se koordinatorom za sprovođenje ovog programa u Srbiji.

Vrsta donatora

  • Evropska unija

Planirani programi za period 2017/2018

Naziv programaOtvori detalje programa

Evropsko sećanje

Naziv programaOtvori detalje programa

Bratimljenje gradova

Naziv programaOtvori detalje programa

Mreže gradova

Naziv programaOtvori detalje programa

Projekti organizacija civilnog društva

Kontakt podaci donatora

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, Bulevar Mihajla Pupina 2, Palata Srbija - istočni ulaz, Beograd

+381113130968, +381113113859

europeforcitizens@civilnodrustvo.gov.rs

Osoba za kontakt: Marina Tadić