Da li Vam je potrebna pomoć?

Ukoliko niste sigurni kako da pronađete pravi urgentni fond za Vas, tu smo da Vam pomognemo.

Pošalji zahtev

POZIV ZA PRIJAVU VIŠEJEZIČNIH PROJEKATA U OKVIRU REGIONALNE MREŽE ZA KULTURNU RAZNOLIKOST 2021/2022

Otvoreni poziv za podršku multijezičnih projekata u okviru Regionalne mreže za kulturnu raznolikost pruža podršku književnim ostvarenjima iz ciljnih zemalja. Očekivani rezultati podržanih projekata su prevodi i promocija regionalnih književnosti, odnosno autora s teritorije Zapadnog Balkana i Turske.

Naziv donatora

Regionalna mreža za kulturnu raznolikost (READ)

Rok za prijavu na konkurs

15.01.2022

do 23 h i 59 min

Ko može da aplicira?

  • Organizacije civilnog društva

Minimalni i maksimalni iznos sredstava po projektu

do 2.000 €

Vrsta finansijske podrške

Bespovratna sredstva (grant šeme)

Oblast podrške

Kultura
  • Kultura
Ostalo
  • Izdavaštvo

Geografska pokrivenost

  • Cela Srbija

Predviđeni period trajanja podrške

do 6 meseci

Posebni zahtevi donatora

Organizacije koje apliciraju treba da budu: ● neprofitne organizacije; ● organizacije civilnog društva; ● direktno odgovorne za pripremu i menadžment projekta zajedno s eventualnim saradnikom ili saradnicima; ● registrovane u Albaniji, Kosovu, Severnoj Makedoniji, Srbiji ili Turskoj barem 6 meseci pre objavljivanja ovog konkursa; ● aktivno posvećene jednoj ili većem broju tematskih oblasti koje su relevantne za ovaj otvoreni poziv Odabrano delo treba da bude prevedeno u jednoj od ciljnih zemalja projekta koja nije zemlja autora čije se delo prevodi. Prihvatljivi troškovi su: otkup prava, prevod, dizajn, prelom i štampa, kao i promocija objavljenog izdanja.

Kako se aplicira?

Proces apliciranja se sprovodi preko aplikacionog portala Gete-instituta (GAP). Prijave se šalju elektronski na engleskom jeziku putem linka: https://bit.ly/3krxaZq, a detaljan opis projekta se može dostaviti na lokalnom jeziku – albanskom, srpskom, makedonskom ili turskom.