Da li Vam je potrebna pomoć?

Ukoliko niste sigurni kako da pronađete pravi konkurs za Vas, tu smo da Vam pomognemo.

Pošalji zahtev

ICGEB i UNOSSC objavljuju novi program stipendiranja

Naziv donatora

Međunarodni centar za genetski inženjering i biotehnologiju (ICGEB) i Kancelarija Ujedinjenih nacija za saradnju jug-jug (UNOSSC)

Rok za prijavu na konkurs

30.09.2021

Ko može da aplicira?

  • Pojedinci

Minimalni i maksimalni iznos sredstava po projektu

10.800 $

Vrsta finansijske podrške

Stipendije

Oblast podrške

Konkurentnost (MSP, istraživanje i razvoj, ICT, turizam, poslovna infrastruktura, industrija i trgovina)
  • Nauka i istraživanje
Ostalo
  • rodna ravnopravnost

Geografska pokrivenost

  • Cela Srbija

Predviđeni period trajanja podrške

6 meseci

Posebni zahtevi donatora

Program je namenjen je ženama u nauci, starosti do 45 godina. U pitanju su stipendije za sprovođenje istraživanja u nekom od ICGEB centara u KejpTaunu (Južna Afrika) ili Nju Delhiju (Indija) ili u nekoj drugoj laboratoriji koja se nalazi u zemlji članici ICGEB-a. Istraživački rad treba da bude iz oblasti biotehnologije i srodnih oblasti, uključujući zdravlje (zarazne i nezarazne bolesti), održivu i efikasnu poljoprivredu, industrijsku biotehnologiju i obnovljivu energiju. Pismena izjava glavnog istražitelja koji je voljan da podrži vaš projekat obavezna je za prijavu. Program pokriva: stipendiju; zdravstveno osiguranje i troškove putovanja; primenu najnovijih tehnika i tehnologija; mogućnosti za mentorstvo, vršnjačko učenje.

Kako se aplicira?

Kandidati se trebaju obratiti vođi grupe ICGEB po svom izboru u Nju Delhiju ili Kejptaunu ili glavnom istražitelju identifikovane laboratorije domaćina u jednoj od prihvatljivih država članica ICGEB –a slanjem motivacionog pisma i skice predloženog istraživačkog projekta (2 stranice maksimalno), kako bi se utvrdila raspoloživost laboratorijskog prostora i definisao predlog koji će biti sastavni deo aplikacije. Aplikacija se popunjava na mreži. Imajte na umu da će od vas biti zatraženo da učitate sledeće dokumente u pdf formatu: 1. Vaš puni CV 2. Pismena izjava vođe grupe ICGEB ili CV glavnog istražitelja identifikovane laboratorije domaćina 3. Važeći lični dokument (pasoš ili lična karta) 4. Za posete laboratorijama za komponente ICGEB, engleski sertifikat (TOEFL, Cambridge ili slično), ako je dostupan. Ovaj dokument se ne traži ako se školsko obrazovanje izvodi na engleskom jeziku. Druge institucije domaćini mogu zahtevati sertifikate o različitim jezicima. Za dodatne informacije obratiti se mejlom na: fellowships@icgeb.org