Da li Vam je potrebna pomoć?

Ukoliko niste sigurni kako da pronađete pravi urgentni fond za Vas, tu smo da Vam pomognemo.

Pošalji zahtev

Poziv Zainteresovanim Osnovnim I Srednjim Školama Za Učešće U Realizaciji Projekta „Kvalitetno Obrazovanje Za Sve“ Srbija

Naziv donatora

EVROPSKA UNIJA

Rok za prijavu na konkurs

15.10.2019

Ko može da aplicira?

  • Obrazovne ustanove

Vrsta finansijske podrške

Bespovratna sredstva (grant šeme)

Oblast podrške

Ljudski resursi i socijalni razvoj
  • Obrazovanje
Ostalo
  • Uklanjanje predrasuda i diskriminatornih pristupa ka osetljivim grupama

Geografska pokrivenost

  • Cela Srbija

Predviđeni period trajanja podrške

Projekat traje 36 meseci, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz aktivnosti koje obuhvataju širu grupu relevantnih učesnika, uključujući i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Univerzitet u Beogradu, istraživačke institute, izabrane škole, lokalne zajednice, medije, nevladine organizacije, stručnjake, akademske, kao i međunarodne organizacije/donatore u Srbiji.

Kako se aplicira?

Škole zainteresovane za učešće u projektu potrebno je da popune formular u prilogu i dostave prateća dokumenta: izjave koje potpisuje uprava škole, zaposleni i savet roditelja kojima se škola obavezuje da će izmeniti uslove za učenje u cilju zadovoljavanja potreba učenika u skladu sa ciljevima projekta, kao i da će biti spremne za širenje primera dobre prakse i podršku drugim školama u okruženju. Izjave su u slobodnoj formi, nije propisan obrazac. Prijavni formular i prateće izjave, kao i dokumenta kojima dokazuju sviju praksu je potrebno dostaviti do 15. oktobra 2019. na adrese: manjineiljudskaprava@mpn.gov.rs i kristijan.rajkovic@coe.int.